Het Huis van Bosch

|||

In één stap 500 jaar terug in de tijd

Jheronimus Bosch is overal! Vanaf het voorjaar 2022 heeft Jheronimus Bosch in De Kleine Winst aan de markt in ‘s-Hertogenbosch, net als Vincent van Gogh en Rembrandt en vele andere beroemdheden, ook een eigen huis: Het Huis van Bosch. De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft in samenwerking met het Jheronimus Bosch Art Center dit fraaie, eeuwenoude pand omgetoverd tot een parel van cultuur. 

Beleef de geschiedenis van de stad ’s-Hertogenbosch in de Middeleeuwen. Loop binnen en beklim precies die middeleeuwse trap die Jheronimus jarenlang op- en af heeft gelopen. Voel wat Jheronimus moet hebben gevoeld toen hij hier leefde. In het Huis van Bosch word je teruggevoerd in de geschiedenis en komt de tijd van Bosch tot leven. Ervaar van zeer nabij een adembenemende mix van oude bouwstijlen en laat u door nieuwe multimediale technieken meenemen in het leven van Jheronimus Bosch als kind en als ijverige leerling van zijn vader, in het huis waar hij zijn uitzonderlijke teken- en schildertalenten ontwikkelde. 

Op elke etage in het geheel gerestaureerde, monumentale Huis van Bosch komt middels moderne multimediale technieken de wijze waarop Jheronimus Bosch en zijn familie woonden en werkten tot leven. De winkelruimte op de begane grond kennen veel mensen nog van de Kleine Winst. De kamer in het achterhuis is teruggebracht naar de negentiende-eeuwse uitstraling die het ooit had. 
Meer over de interactieve beleving
|||

Oud mengt met nieuw

Ervaar van zeer nabij een adembenemende mix van oude bouwstijlen en laat u door de nieuwe multimediale technieken meenemen in het leven van Jheronimus Bosch als kind en als ijverige leerling van zijn vader, in het huis waar hij zijn uitzonderlijke tekentalenten ontwikkelde.


Het Huis van Bosch
Markt 29
5211JV   's-Hertogenbosch
+31 (0)73 200 11 52
info@hethuisvanbosch.nl